Brojač posjeta  

16268103
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3448
3397
6845
16026978
25020
130640
16268103
Vaš ip 3.236.96.157
Tačno vrijeme: 2020-07-07 20:13:07
   

Izgubiti telefon ili saznati da ga je neko ukrao svakako nije prijatno iskustvo. 
Ipak, Googlov novi servis mogao bi da makar malo pomogne u njegovom lakšem pronalaženju i zaštiti ličnih podataka.
Google je početkom avgusta najavio novi servis, po ugledu na Apple i Windows Phone, Android Device Manager, koji omogućava lociranje izgubljenog ili ukradenog telefona i brisanje sadržaja smartfona sa udaljenih mesta.
Android Device Manager omogućava praćenje ukradenog ili izgubljenog telefona na mapama u realnom vremenu, zajedno sa informacijama o njegovom kretanju.
Ove mogućnosti su dostupne za Android uređaje verzije 2.2 i novije, korišćenje je, besplatno, a ponuđena je i aplikacija za korišćenje servisa.
Google na zvaničnom blogu navodi da je potrebno biti ulogovan na Google nalog kako bi se servisi Device Managera koristili.
Opcija potrage radi i kod nas i nalazi se u okviru aplikacije Google Podešavanja. Uđite u nju, izaberite stavku Menadžer Android uređaja, pa potvrdite ove opcije:
- Daljinski odredi lokaciju ovog uređaja i
- Dozvoli daljinsko zaključavanje i vraćanje fabričkih podešavanja.
Kada potvrdite ove opcije idite u Play Store i instalirajte aplikaciju Google Apps Device Policy App, bez koje ne možete da locirate, niti pratite svoj Android smartfon. U njoj omogućite sve ponuđene opcije i završite proces registracije, što ne traje duže od jednog minuta.
Ostalo je samo da se ulogujete preko nekog od pretraživača na OVU adresu i odatle pratite svoj telefon, pozovete ga ili u slučaju krađe izbrišete sve sa njega. Adresi možete pristupiti sa bilo kojeg uređaja koji ima internet vezu i pretraživač.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.