Brojač posjeta  

16107397
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
4643
6921
42374
15818928
129174
108254
16107397
Vaš ip 18.204.227.117
Tačno vrijeme: 2020-05-30 17:16:09
   

Svaki pametni telefon danas je opremljen nekim GPS sistemom koji omogućava da odredimo tačnu lokaciju i kretanje. Isto tako, većina telefona poseduje neku od mapa i navigacioni softver koji korisniku omogućava da iskoristi podatke pozicioniranja i unese željenu destinaciju. Kod većine Android telefona taj softver je Google Maps, i većina korisnika nikada i nije koristila alternativu. Google Maps je sasvim solidan, ali za one koji žele da probaju alternativnu aplikaciju, pripremili smo članak o iGO Android navigaciji:

iGO Android navigacija ne samo da omogućava, tradiconalni 2D prikaz mape, već podržava i 3D prikaz okruženja. Takođe, u željenu rutu, moguće je uneti i srednju iliti usputnu tačku, kao i pozvati POI (tačka interesovanja), ako je pozivanje datog broja omogućeno.

iGO My way ima četiri različita tipa interfejsa: Brzi, kratki, ekonomični, i laki. Meni ima dosta velike dugmiće, što u znatnoj meri olakšava korišćenje u toku vožnje, a moguće je sačuvati i više zadatih ruta, koje se onda mogu koristiti i kasnije. Ako se kojim slučajem izgubite, postoji opcija hitnog GPS lociranja, koja sa velikom tačnošću određuje trenutnu lokaciju.

iGO Android se automatski prebacuje na noćni režim rada kada uđete u tunel, a moguće je podesiti i način prikazivanja vozila na mapi.

Problem sa Google navigacijom je što kasno obaveštava o skretanjima, kao i potreba za internet konekcijom, što će samo usporiti učitavanje mape a i košta, dok sa iGO navigacijom to nije slučaj, jer su mape smeštene u telefonu ili na SD memorijskoj kartici.

U zavisnosti od zemlje u kojoj koristite iGO Android navigaciju, potrebno je preuzeti određene mape, a to su TeleAtlas, TopMap ili Navteq.

Postoji nekoliko verzija iGO softver-a za navigaciju, a one se razlikuju po nekim karakteristikama. Najkompletnija među njima je svakako iGO Primo, jer pored detaljnih informacija koje pruža, dostupan je veliki broj skinova i tema, unos podataka za kamione (može se koristiti kao kamionska navigacija), kao i mnoge druge opcije, koje ističu ovaj softver.

iGO navigacija se ne može naći na Google Play-u, ali ukoliko želite da je preuzmete i koristite to možete učiniti i putem torenta. Ako Vam se aplikacija učini korisnom, kupovinom podržavate dalji razvoj ovog programa.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.