Brojač posjeta  

16284741
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2960
4227
23483
16026978
41658
130640
16284741
Vaš ip 18.232.188.89
Tačno vrijeme: 2020-07-11 15:52:50
   

Fočak Milan Škipina najbolji u Novom Sadu

Fočak najbolji u Novom Sadu
DRUŠTVO

Nije važno u životu izabrati isključivo fakultet koji volite, jer ova vremena od nas traže da biramo fakultete koji nude perspektivu i garantuju sigurnu budućnost i posao. Ovom devizom vodi se dvadesetdvogodišnji Milan Škipina iz Foče jedan je od najboljih studenata Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, na studijskom programu Energetika, elektronika i telekomunikacije. Za tri godine studija iz svih predmeta ima isključivo najvišu ocjenu i prosjek 10,00, ali se i pored toga ničega ne odriče, stiže da se druži, putuje i bavi sportom.

Visoko mjesto u društvu najboljih, vizija je novosadskog Fakulteta tehničkih nauka, jedne od najvećih visokoškolskih ustanova u Srbiji, na kojem se školuje više od 14 000 studenata. Ova vizija ostvaruje se stalnim učenjem, posvećenošću, znanjem i napredovanjem potvrđuje i sam Milan, koji na ovom fakultetu briljira već tri godine. Odlične rezultate i suve desetke postigao je, kako kaže, najviše zahvaljujući predanom i istrajnom radu, ali i odličnom znanju iz prirodnih nauka, koje je stekao tokom srednjoškolskog obrazovanja u fočanskoj Gimnaziji.

-Najbitnije je donijeti veliko predznanje iz srednje škole, zahvaljujući kojem sam ja praktično prvu godinu studija tako lako završio i u zadatim rokovima. Dugujem zahvalnost zato svojim profesorima Draganu Kovaču i Stanislavu Ivanoviću, pružili su mi znanja koja se najviše koriste i traže. Za uspjeh je bitno učiti redovno, temeljno, svakodnevno se usavršavati i rezultati dolaze-priča Škipina za Radio Foču.

Dugogodišnja interesovanja i afiniteti prema matematici i fizici opredijelila su ga za izučavanje elektrotehnike. Kao i svaki student, pamti i dobre i loše momente , ali kao dobar matematičar uspjeva da sve sračuna, iskoriguje i dovede do najboljeg rezultata. Otuda njegov indeks krase već 23 desetke koje su mu otvorile put do stipendije Ministarstva nauke i tehnologije RS, iz Fonda „Dr Milan Jelić“.

-Bilo je i uspona i padova i poništavanja ocjena, sve dok ne dotjeram do onoga nivoa kojem težim. Prošle godine sam primao samo opštinsku stipendiju, od ove godine ću biti stipendista Fonda „Dr Milan Jelić“, to mi zaista mnogo znači, olakšaće i mojim roditeljima jer mi i sestra studira u Novom Sadu, a i meni će olakšati finansijske pritiske sa kojima smo svi suočeni-ističe Milan.

Postaviti visoke ciljeve u svemu i težiti njihovom ispunjenju. Upravo to radi ovaj uporni mladić, koji, iako odličan i posvećen student, stiže i da se bavi sportom i drugim hobijima.

-U slobodno vrijeme volim da igram šah i da trčim, a dugo godina sam trenirao karate, sport koji me naučio disciplini i brojnim tehnikama. Prije dvije godine istrčao sam Novosadski maraton, tako da nastojim da imam raznovrsne i svestrane hobije i navike. Nije samo učenje fokus, sve se može stići, ali kada postižete rezultate na jednom polju, to vas motiviše i za napredak i angažman i u drugim oblastima-zadovoljan je vlasnik 23 desetke.

Po završetku fakulteta Milan planira da nastavi master studije u Novom Sadu i da se i dalje bavi izučavanjem elektrotehnike, energetike i programiranja, a nakon toga i potraži zaposlenje. Za budućnost ne strahuje, jer, kako kaže, znanje i stručnjaci, svojim djelovanjem mogu da unaprijede svako društvo.

 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.