Brojač posjeta  

16310692
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2483
5516
19749
16051258
67609
130640
16310692
Vaš ip 3.237.26.244
Tačno vrijeme: 2020-07-16 16:09:39
   

SJB Foča: Organizovan Dan otvorenih vrata

SJB Foča: Organizovan Dan otvorenih vrata
DRUŠTVO

U okviru Dana otvorenih vrata pripadnici Stanice javne bezbjednosti Foča organizovali su juče, povodom Dana policije, 4. aprila, za djecu predškolskog uzrasta i osnovnih škola,  ali i za sve građane, niz aktivnosti koje su imale za cilj bliže upoznavanje sa policijskim poslom.

Vježbe na parteru, odbrana od noža i napad samo su dio onoga što su djeca i ostali građani imali priliku da vide. Aktivnosti koje su policajci pripremili izazvali su kod mališana brojne osmijehe i oduševljenje.

Najjači utisak kod većine ostavile su vježbe spuštanja niz konopac i borilačke vještine.

Dan otvorenih vrata slika6

Svjetlana Govedarica, inspektor u Odjeljenju kriminalističke policije, kaže da je cilj pripadnika Stanice javne bezbjednosti bio da pokažu koji su to osnovni zadaci koje oni obavljaju: “Danas smo imali čast da ovdje primimo mališane iz igraonice i Osnovnih škola “Veselin Masleša” i “Sveti Sava” i ostale građane koji su pristupili i da im pokažemo koji su to naši poslovi i zadaci. Da im pokažemo i demonstriramo vježbe koje su izvodili pripadnici Jedinice  za podršku Foča: vježbe na parteru, napad i odbrana od noža, pištolja, odnosno vatrenog oružja i palice. Oni su demonstirali svoju vježbu silaženja niz konopac niz našu zgradu i vježbe sa psima napadačima i tragačima.”, kaže ona.

Dan otvorenih vrata slika.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Foča, Velimir Kostović, naveo je da su povodom Dana policije oranizovana i brojna predavanja u osnovnim i srednjim školama: “Mi u posljednjih nekoliko dana preduzimamo još niz drugih aktivosti kao što su predavanja u osnovnim i srednjim školama na temu bezbjednost djece kao učesnika u saobraćaju, zatim maloljetnička delikvencija, vršnjačko nasilje, zloupotreba društvenih mreža, kao i opasnosti od svih vrsta toksikomanije, odnosno prekomjerne upotrebe  droga, alkohola i cigareta.”, rekao je Kostović.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.