Brojač posjeta  

16702664
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
3885
4903
3885
16445191
98632
198173
16702664
Vaš ip 23.21.4.239
Tačno vrijeme: 2020-09-21 06:22:36
   

Radio Foča: Četrdeset jednu godinu sa vama

Na današnji dan, 26. novembra 1976. godine, prvi put se oglasio elektronski medij. Bila je to Radio Foča.

Malobrojna ekipa je, uz mnogo entuzijazma, počela da realizuje dva sata vlastitog programa koji se vremenom proširivao. Program se emitovao na srednjim talasima sa predajnika koji je tada izgrađen na Velečevu. Taj predajnik će nešto kasnije biti izmješten na lokalitet Šište, jer je na Velečevu počela izgradnja objekta KPZ iz Foče.

Prostorije Radio Foče u početku su bile smještene u objektu bivše fabrike ćilima, koji se nalazio pored zgrade Opštine da bi devedesetih godina bile premještene u tadašnji Dom JNA, sadašnji Centar za kulturu i informisanje, u kojima se i danas nalaze.

Za sve ove godine Radio Foča je bio i ostao jedini elektronski medij u Foči na kojoj nije bilo drugih glasila. Nikada za proteklih 41 godinu Radio Foča nije prekinula svoj rad i uvijek je, i programski, i kadrovski i tehnički, ispunjavala uslove i kriterijume predviđene za registraciju medija.

Svoj program Radio Foča nije prekidala ni tokom rata u kome je bila pouzdan i siguran oslonac slušaocima koji su putem ovog glasila dobijali najvažnije, provjerene i tačne informacije, koje su u tom vremenu imale posebnu, znatno veću pažnju.

Sve uslove koje za javna glasila propisuje Regulatorna agencija za komunikacije, Radio ispunjava i posjeduje dugoročnu dozvolu za emitovanje.

U skladu sa tehničkim zahtjevima program se emituje na ultrakratkim frekvencijama sa predajnika Kmur, tako da je kvalitetan prijem našeg programa omogućen na cijelom prostoru regije.

Radio Foča ima status javnog glasila, što podrazumijeva jasne programske obaveze. Nastojimo da u svim tim segmentima programa budemo profesionalni, što podrazumijeva odgovornost, objektivnost i pravovremenost.

Radio Foča svakodnevno proizvodi devet časova vlastitog programa. Posjeduje internet i fejsbuk stranicu i signal na internetu, što omogućava slušanost širom svijeta. Prije tri godine kupljen je novi link, čime je poboljšan signal i riješen dugogodišnji problem.

Činilo se početkom 21. vijeka da će radio izgubiti utakmicu u trci sa internetom i televizijom. Međutim, nađe se uvijek načina za radio, zato što je to medij koji je uvijek prvi na terenu, a poruke koje dobijamo od slušalaca pokazuju da nas slušaju Fočaci koji žive u Norveškoj, Australiji, Meksiku, Francuskoj i mnogim drugim zemljama.

Radio Foča je uvijek željela da bude u službi slušalaca i ta nepristrasnost i želja da se bude uvijek na licu mjesta, da se informiše objektivno, da se izdigne iznad dnevno-političke aktivnosti je glavna karakteristika ove medijske kuće.

 Radio Foča za sve ove godine izrastao je u ozbiljnu, profesionalnu i odgovornu medijsku kuću čiji rad i rezultati zavrijeđuju pažnju i poštovanje. Naša želja i naše stalno nastojanje je da nam program bude što bolji i da i taj program sluša sve više naših slušalaca. Povjerenje i podrška koju nam dajete je veliki podstrek, a posebno činjenica da nam vjerujete. I tako već 41 godinu!

Hvala vam!

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.