Brojač posjeta  

16486890
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
5638
6532
5638
16205022
81031
162776
16486890
Vaš ip 3.219.167.194
Tačno vrijeme: 2020-08-10 20:51:47
   

Foča i Višegrad zajedno na Sajmu u Beogradu: Drina kao zajednički turistički adut

DRUŠTVO

Turističke organizacije Foče i Višegrada predstaviće se zajedno na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od 22. do 25. februara. Zajednički nastup na štandu TO RS, predviđen je 23. februara, a Foča i Višegrad svoje potencijale predstaviće kao destinaciju Gornje Podrinje.

Rijeka Drina , zajednički i svojevrsni biser Foče i Višegrada glavni je turistički adut ove dvije opštine. Kroćenje njenih bukova i krstarenje čamcima i brodićima posljednjih godina sve privlačniji su turistički proizvod gostima iz cijelog svijeta koji rado svraćaju u ove krajeve. Koje sve turističke potencijale i atrakcije nudi moćna rijeka od svog ušća, pa nadalje, saznaće i posjetioci jubilarnog Beogradskog sajma.

-Od početka toka Drine, pa niz Drinu posjetioci mogu da vide brojne prirodne ljepote, da uživaju u atraktivnim predjelima i da pronađu mjesta koja su predivna za odmor. Predstavićemo i sve tursitičke proizvode, potencijale, smještajne kapacitete i sve ono što nude i Foča i Višegrad-rekla je Ljeposava Đajić, direktorka TO Foča.

 

Osim Drine, Foča će predstaviti bogate prirodne potencijale i resurse kojima obiluje i koji su nezaobilazne destinacije tokom turističke sezone:

-To je prije svega NP “Sutjeska” sa svojom kompletnom ponudom, rafting i ponuda svih klubova, zatim posjeta kultuno-istorijskim dobrima , ugostiteljski objekti i sve usluge i proizvodi koje Foča nudi i smatramo da će sve to izazvati interesovanje posjetilaca-navela je Đajićeva.

Imajući u vidu činjenicu da sve veći broj turista iz susjednih zemalja posjećuje Foču i rado uživa u čarima njene netaknute prirode, veoma je važno učešće na Međunarodnom sajmu u Srbiji, ocjenjuju u opštinskoj TO.

-To je svakako jedan od najprepoznatljivijih turističkih događaja u regionu sa ogromnim bojem izlagača i posjetilaca , kako pojedinaca tako i tur operatera i shodno tome moraju se pojaviti i rezultati i povratne informacije. Osim toga to je prilika da se na jednom mjestu sretnu , ostvare kontakte i razmijene informacije, što uvijek ima pozitivne rezultate-ističe Đajićeva.

I višegradska TO na Sajmu će predstaviti sve turističke proizvode smještajne kapacitete i gastro ponudu, koju će prezentovati šest ugostiteljskih objekata iz ove opštine.

Radmila Đević

 
 
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.