Brojač posjeta  

16273887
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
673
4494
12629
16026978
30804
130640
16273887
Vaš ip 3.81.28.10
Tačno vrijeme: 2020-07-09 03:48:19
   

 

MISTERIOZNA SMRT U SARAJEVSKOM NASELJU DOBRINJA

Fotograf zaklan u studiju?!

Mujo Bukvić (67) iz Sarajeva pronađen je preklan u svom fotografskom studiju „Foto San“ u sarajevskom naselju Dobrinja II.

Bukvićeva smrt izazvala je pometnju u Sarajevu jer nepoznati muškarac telefonom zove sarajevske medije i tvrdi da je on ubica, preteći da će poklati sve novinare koji pišu o zločinu u Dobrinji, dok policija još uvek ne može da utvrdi da li je fotograf ubijen!

Policija čeka obdukciju

Da policija još čeka da saopšti uzrok Bukvićeve smrti Pressu RS potvrdio je portparol MUP-a Sarajevskog kantona Irfen Nefić. On kaže da je Bukvić pronađen mrtav u svom studiju u Ulici omladinskih brigada prekjuče oko 15.10. Međutim, on nije mogao da potvrdi da li je Bukvić ubijen dok specijalista sudske medicine Nermin Sarajlić ne obavi obdukciju.
- Jedan građanin u četvrtak je obavestio policiju da je u podrumu fotografske radnje „Foto San" pronašao telo vlasnika, koji je imao povrede vrata. Uviđajem je utvrđeno da su povrede nanete oštrim predmetom. Međutim, još nije poznato da li je reč o ubistvu, jer policija nije dobila obdukcioni nalaz - navodi Nefić.
S druge strane, Bukvićeve komšije uverene su da je fotograf brutalno ubijen. Oni kažu da je telo u radnji pronašao konobar iz obližnje roštiljnice Elvir B., koji je posvedočio da je starac bio preklan „od uva do uva". Zanimljivo je da je samo 15 minuta pre toga u radnju navraćao i Vehid G,. s kojim je Bukvić svaki dan pio kafu, ali da nije mogao da uđe jer su vrata bila zaključana.
- Vehid je ispričao policiji da je pokušao da otvori vrata radnje, ali da su ona bila zaključana. Na vratima je stajao natpis da je vlasnik „u blizini i da se vraća u 15 časova". Vehid je potom otišao u roštiljnicu „Bistro" na ručak. Pošto poznaje konobara Elvira B., pitao ga je da li je video Bukvića, jer mu nije bilo jasno zašto je radnja zaključana. Misleći da je Bukvić zaspao, konobar je posle nekoliko minuta otišao do radnje. Međutim, ovaj put vrata su bila otključana?! Dozivajući vlasnika, konobar je sišao u podrum i zatekao Bukvićevo telo kako leži preko peći. Tek kada je prišao, video je da je Bukvić preklan preko vrata - tvrdi dobro obavešteni izvor Pressa RS.

U međuvremenu, nepoznati muškarac koji se predstavlja kao ubica počeo je da seje strah po Sarajevu, pozivajući tamošnje redakcije, čijim novinarima preti da će ih sve poklati ako se usude da pišu o Bukvićevoj smrti. Na njegovoj meti prvi su se našli uredništvo i novinari „Dnevnog avaza", kojima se misteriozni glas javio nekoliko sati posle otkrivanja Bukvićevog leša.

„Kurva, ja sam ga zaklao!"

- Kurva, ja sam ga zaklao, a i vas ću sve u „Avazu" i Federalnoj televiziji ubiti ako budete pisali o ubistvu na Dobrinji - rekao je nepoznati muškarac kome su sarajevski mediji već dali nadimak „Dobrinjski koljač".

Novinari su pretnje prijavili MUP-u Kantona Sarajevo, a Nefić je samo kratko potvrdio da je policija o tome obaveštena. Međutim, u cilju istrage nije želeo da kaže odakle je poziv upućen.

- Prijava je primljena, ali još nije utvrđeno ko je uputio te pretnje i da li je to na bilo koji način povezano sa slučajem na Dobrinji - poručuje Nefić.

Niko ništa nije video

Foto-studio Muje Bukvića samo dvadesetak metara udaljen je od Policijske stanice Novi Grad. Radnja se nalazi u jednoj od najprometnijih ulica u Dobrinji. U njoj se nalaze trgovine, roštiljnica, kafići, banke, pošta i pijaca, ali niko ništa sumnjivo nije primetio sve dok konobar roštiljnice „Bistro" nije pronašao Bukvićevo telo. U policiji i tužilaštvu nisu želeli da otkriju ni da li je u radnji pronađen nož ili neko drugo oružje kojim je fotograf preklan.
- Iz radnje su uzeti određeni tragovi. Oni su poslati na veštačenje, ali u cilju istrage ne možemo da otkrivamo o čemu je reč. Više detalja znaće se po završetku istrage i kada nam budu dostavljeni nalazi svih veštačenja - kaže portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Jasmina Omićević.

PRESS

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.