Brojač posjeta  

17388270
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2643
6348
44874
17098692
142692
190912
17388270
Vaš ip 3.221.159.255
Tačno vrijeme: 2021-01-23 12:48:44
   

Beograd - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uspeti da se izbori sa kriminalom i korupcijom, napominjući da najveći problem leži u tome kako promjeniti samu svijest Srba.

"Najveći problem nije hoćemo li imati para ili ne, hoćemo li moći da se izborimo sa korupcijom i kriminalom, ma koliko to bilo teško - hoćemo. Naš najveći problem je kako Srbe da promenimo, kako da menjamo sopstvenu svest, kako da imamo drugačiji pristup životnim problemima", rekao Aleksandar Vučić književniku Svetislavu Basari u intervjuu za Novi magazin, koji će prikazati TV Nova.

Vučić je dodao da bi bilo dobro da srpski narod, ma gdje da živi, razumije da samo snažna srpska država može da štiti i zastupa njegove interese.

"A, da li je to uvek bilo u prošlosti? Mogao bih sa vama da se složim da nije, a nadam se da u budućnosti hoće", kaže Vučić, odgovarajući na Basarinu opasku "da legitimni interesi srpskog naroda nisu uvijek interesi srpske države".

Prema Vučićevim riječima, naša je greška što nismo razumjeli šta se dogodilo padom Berlinskog zida, završetkom hladnog rata.

"Mi Srbi smo po tome specifični. I danas smo jedini narod koji slavi isključivo svoje poraze; mi naše pobede ne slavimo, mi više nemamo Kolubarsku bitku ni u pozorištima. Pitajte ljude na ulici, ne znaju ni koje se godine odigrala; mi ne slavimo ni Drugi svetski rat kao našu pobedu. Mi slavimo naše poraze, stvarne i izmišljene", smatra Vučić i objašnjava da će upravo promjena svjesti Srba biti najveći problem na putu napretka Srbije.

Basara i Vučić su saglasni i da pristupanje Srbije Evropskoj uniji ne znači gubitak identiteta, ali nemaju isti stav i o uticaju neformalnh grupa pojedinaca, a prije svega SPC, na državne odluke.

Vučić je izazio nadu da će povorka ponosa biti održana ove godine uz uvjerenje da je pred nama vrijeme stišavanja tenzija.

U intervjuu Vučić objašnjava koji su to "orkani zdesna i sleva" koji duvaju protiv njega i dodaje da sem njih i u njegovom okruženju "postoje ljudi koji se tobože slažu sa mnom i koji danas govore da su veliki prijatelji, u stvari bi, takođe, želeli da sve bude drugačije ili da se sve vrati u stare okvire".

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije tabloidima je zamjerio tekstove poput onog o Radulovićevom djetetu i o nekim Đilasovim privatnim stvarima, koje "stvarno ne možete da podnesete", ali i kazao da ne utiče na to što će mediji objavljivati, pa i na najave hapšenja.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.