Brojač posjeta  

17411229
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
20
4092
14124
17133396
165651
190912
17411229
Vaš ip 18.234.247.75
Tačno vrijeme: 2021-01-28 00:11:29
   
Penjalište raspolaže sa 15 sportskih smjeri težine od 5 do 7a+ sa najdužom dužinom od cca. 41m, kao i sa ogromnim potencijalom za proširenjem istog. Najavljuje još ako joj to vrijeme dozvoli novi bolting vikend u jesen, gdje bi uz donacije i kupovinu nove opreme bile izbušene nove smijeri.

Takođe, penjalište ima i vlastiti kamp prostor od 1000m2 sa izvorom pitke vode tako da su neki gosti postavili šatore i ostali na penjanju cijeli vikend.

U nastavku razgovora ispričala nam je, da je ovaj prostor oko penjališta bio totalno nekultivisan i nepristupačan, ali su njene kolege iz kluba radili nekoliko dana pred otvorenje i napravili pravi mali raj za sve one koji vole boravak u prirodi, te im se ovim putem zahvaljuje od srca na doprinosu koji su dali.

Lijepo vrijeme je privuklo mnogo mještana, a neki od njih su se okušali i u penjanju. Također, kako kaže Jelena nekoliko dječice uzrasta do 10 godina su prvi put penjali stijenu i oduševljeni su te izrazili želju da se priključe nekom klubu, a što je njoj najvažnije jer ovo se sve radi, zbog mladih generacija i njihovog kvalitenijeg razvoja, a sport i priroda su sigurno najbitniji faktori u razvoju svakog čovjeka.

Svim posjetiocima podijeljene su i majice sa logom penjališta za sjećanje na otvorenje, a iste su obezbijedili Opština i TZ Foča te lokalna kompanija Čančari d.o.o. koja ih je pomagala i tokom pripremanja penjališta.

"Na eventu se tokom dana pojavilo preko 50 vrhunskih penjača iz BiH, Srbije i Crne gore. Bili su tu penjači iz Sarajevske škole alpinizma, došli su penjači iz Užica, Beograda, Podgorice, Cetinja kao i svih krajeva BiH, a takode i preko 100 drugih gostiju, koji su uživali u cjelodnevnom penjanju, druženju i degustaciji proizvoda sponzora eventa, Sarajevski kiseljak, Pro sport, Laktalis, Dukat Fit i Red Bull, a najviše oduševljenja je izazvala Vispakova džinovska džezva i kafa koja se točila tokom cijelog dana", sapštila je Jelena Simović, organizatorica.

Jelena je tokom razgovoru rekla da ovu ideju i svoj "mali san" živi već 4 godine, ali obzirom da je za ovako nešto potrebno mnogo finansijskih sredstava, projekat je krenuo tek u realizaciju prije 18 mjeseci. Donaciju je obezbjedila Ambasada Sjedinjenih Američkih Država kroz projekat "hello neighbor", a implenataciju sa njima je radio klub Extreme iz Banja luke te im se ovim putem mnogo zahvaljuje. 

Za kraju se zahvaljuje i svojim roditeljima, njenoj najvećoj podršci u svemu što radi, jer su je iznenadili pripremivši ručak svim prisutnim na ovom posebnom događaju.
Klix
   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.