Brojač posjeta  

15861536
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
2161
1998
28586
15604836
94841
214575
15861536
Vaš ip 18.206.76.41
Tačno vrijeme: 2020-03-28 23:07:14
   

Suzan Vodžicki ima 45 godina i četvoro djece, a prvi čovjek Google-a Lari Pejdž opisuje je kao ženu za koju "ne postoji nemoguće". Novu šeficu YouTubea čeka veliki posao - da osmisli reklamiranje na sajtu najpopularnijeg internet servisa za razmjenu video sadržaja i da "natera" onlajn gledaoce da to gledaju.

Žena sa najvišim "činom" u Google-u, Vodžicki je prethodno bila potpredsjednica te kompanije za marketing i prodaju. Google je kupio YouTube 2006. godine za 1,65 milijardi američkih dolara, a CNN napominje da je za tu odluku jedna od najzaslužnijih Suzan Vodžicki.

Godine 1998, u vreme kad je Stiv Džobs upravo predstavio prvi iMac i dok se na internet još "kačilo" preko telefonske "dial up" veze, dvojica studenata, zaluđenika za kompjutere, stvarala su internet pretraživač. "Kancelarija" im je bila - garaža Suzan Vodžicki u Kaliforniji, "zaluđenici" su bili Sergej Brin i Lari Pejdž, a "projekat iz garaže" danas je gigant medju tehnološkim kompanijama - Google.


CNN primećuje da je Suzan Vodžicki, zapravo, "dio Guglove dinastije", a to je postala kad je prije 16 godina iznajmila garažu Brinu i Pejdžu - da bi otplatila hipoteku. Bila je 16. osoba koju su Brin i Pejdž zaposlili, a udala se za jednog od "Guglovih" direktora, Denisa Tropera.

Njena mlađa sestra udala se za Brina, a majka je konsultant kompanije za obrazovna pitanja. Kada se pridružila "Guglu", bila je u četvrtom mjesecu trudnoće: prijatelji su joj rekli da "mora da je poludjela" kad daje otkaz u čuvenom "Intelu" da bi se pridružila kompaniji u povoju, usred trudnoće... Vodžicki sada zna da joj je to jedna od najboljih odluka u životu.

Danas ima četvoro djece i ističe da joj je porodica "nevjerovatno važna", pa se trudi da uvijek dođe kući pre večere, a od saradnika traži da je ne kontaktiraju između šest sati po podne i devet, jer je to vrijeme koje provodi s djecom.

Kao djevojčica, želelja je da bude umjetnica. "Na neki način, mislim da me to i dovelo do tehnologije. Mislila sam: Ovo je kao novi način kreiranja stvari", izjavila je u intervjuu za "markes.com".

Jedna je od tri kćerke profesora fizike na Univerzitetu u Stanfordu, Stenlija Vodžickog, a majka Ester joj je novinar i predavač. Kad se 1999. pridružila kompaniji, postala je prvi "Guglov" direktor marketinga.

Suzan Vodžicki stvorila je Google Images (Gugl slike) i Google Books (Gugl knjige), a kao potpredsjednica kompanije za marketing i prodaju, bila je zadužena za reklamne proizvode, koji - po podacima iz 2012. godine - čine 87 odsto prihoda kompanije.

Velika ponuda smart-telefona CHS Shop Foča

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.