Brojač posjeta  

16258867
Danas
Juče
Ove sedmice
Prošle sedmice
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
1597
4299
21889
16003881
15784
130640
16258867
Vaš ip 34.204.198.244
Tačno vrijeme: 2020-07-05 11:36:44
   

Svako ko ima pametni telefon zna da uputi poziv, pošalje poruku, proveri mejl, izmeni podešavanja i preuzme aplikaciju.

Međutim, postoje i neke fine opcije na Android uređajima koje nisu svima poznate.

Predstavljamo vam nekoliko zanimljivih trikova koji će vam olakšati svakodnevnu upotrebu telefona:

Pravljenje screenshot-a

Ranije su postojale razne opcije za pravljenje screenshot-a na Android uređajima i to u zavisnosti od proizvođača i verzije. Srećom, još od Ice Cream Sandwich (Android 4.0) Google je standardizovao pravljenje ovih slika.

Kako biste napravili screenshot, držite istovremeno dugme za uključivanje/isključivanje i dugme za utišavanje tona. Slika će se automatski čuvati u vašoj podrazumevajućoj aplikaciji za fotografije.

Isključite autocorect

Autocorrect može biti korisna alatka, ako se s nekim dopisujete na engleskom. U svakom drugom slučaju, samo vam pravi probleme. Kako biste isključili autocorect iz Google tastature, idite na Settings > Language and input  > Spell Checker i deaktivirajte tu opciju.

Isključite notifikacije

Notifikacije nekad mogu naporne, a pritom i brže troše bateriju. U zavisnosti od verzije Androida, možete dugim pritiskom na notifikaciju dobiti opcije "Show notifications silently ", "Block all notifications" ili "Don’t silende or block ".

Ugasite automatsko ažuriranje aplikacija

Developeri aplikacija ažuriraju svoje prouizvode, a ponekad to znači da će se promjeniti vaša podešavanja vezana za njih. Takođe, razni malveri mogu pokvariti aplikacije, zbog čega je potrebno da deaktivirate automatsko ažuriranje.

Kako biste to uradili, uđite u Play Store aplikaciju, pritisnite tri horizontalne linije u gornjem ljievom uglu, a onda "Settings". Pritisnite "Auto-update apps" i odčekirajte "Do not auto-update apps".

Organizuje Hoome Screen uz pomoć foldera

Ako vam Home ekran bude pretrpan, možete ga organizovati uz pomoć foldera.

Kako biste to učinili, dugo pritisnite ikonicu aplikacije i prevucite je preko druge ikonice. Android će automatski napraviti datoteku u koju će smjestiti obe ikonice.

   
© Masterfromf

Uloguj se - Registruj se

Ako niste registrovani izaberite opciju napravi nalog.